Buttons

I.O.T.

Internet of things* is inmiddels al breed aanwezig in ons dagelijkse leven, maar wat kun je er nog meer mee?

I.O.T* is een verlengstuk van het internet naar dagelijkse electronische gebruiksvoorwerpen, enkele voorbeelden zijn smart watches, thermostaat , beveiligingssystemen en lampen. Het gaat om sensoren die data kunnen verzamelen en met andere apparaten kunnen communiceren via een internetverbinding.

De toegevoegde waarde van deze smart devices is dat je ze op afstand kunt beheren en aansturen via een app of smart (home) assistant.

Deze techniek dringt steeds meer door in de huishoudens, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk onuitputbaar.

in het bedrijfsleven zijn de I.O.T. mogelijkheden intressant voor marketing doeleinden maar ook om de mensen te ondersteunen.

 

Denk hierbij aan commerciele oplossingen zoals gepersonaliseerde aanbiedingen in de supermarkt in de vorm van een klantenkaart gekoppeld aan je recente aankopen, maar ook in de medische wereld zijn de toepassingen legio en voegen ook echt waarde toe aan de zorg. Denk hierbij aan sensoren die storingen op apparatuur automatisch doormelden aan de technsche dienst, maar ook dat de monitoring van de patienten automatisch bij de verpleegsters terecht komt en de monitoring ook patronen bij de ptienten kan herkennen waardoor de te verlenen zorg specifieker uitgevoerd kan worden.

I.O.T is dus meer dan een speledingetje, zoals de Smart assistant in je woonkamer, maar gaat ook een steeds grotere waarde zijn in de zakelijke sector.